Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.sprintaj.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Za vsebine, ki so objavljene na spletnih straneh www.sprintaj.si, skrbi in z njimi upravlja podjetje Studio Matris d.o.o. Vse vsebine in podatki na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in jih ni dovoljeno prepisovati, reproducirati ali kakorkoli razpošiljati (brez predhodnega pisnega dovoljenja skrbnika). Podatki o podjetju: Studio Matris d.o.o. Industrijska cesta 11e 6310 Izola Podjetje Studio Matris d.o.o. zavrača vsakršno odgovornost za morebitne posledice, ki bi nastale pri uporabi spletnih strani in objavljenih vsebin, kakor tudi za posledice (škodo), ki bi nastale zaradi navedb in informacij, objavljenih na tej spletni strani. Podjetje Studio Matris si prizadeva za čim boljše delovanje spletne strani in verodostojnost podatkov, ki jih le-ta vsebuje, s tem pa ne prevzema odgovornosti za morebitno občasno nedelovanje strani ali netočnost oz. nepopolnost informacij in morebitno škodo, ki bi jo uporaba le-teh povzročila. Uporabniki smejo vsebine, ki so objavljene na tej spletni strani, uporabljati izključno v osebne, nekomercialne namene. Vse vsebine, objavljene na spletni strani www.sprintaj.si, so avtorsko zaščitene. Brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Studio Matris d.o.o. jih ni dovoljeno uporabljati v kakršne koli drugačne namene, jih reproducirati, distribuirati ali objavljati – ne v celoti ne po posameznih delih. Lastnik spletne trgovine www.sprintaj.si je podjetje Studio Matris d.o.o. Spletna trgovina www.sprintaj.si ponuja storitve naročanja izdelave tiskovin v digitalni tehniki. Studio Matris d.o.o. po najboljših močeh skrbi za to, da so podatki na njihovi spletni strani zanesljivi, točni in ažurni. Spletna trgovina je odprta vse dni v tednu, 24 ur na dan.

1. Registracija uporabnika

Ogled naše ponudbe in shranjevanje izbranih izdelkov na naročilnico je na voljo vsakemu obiskovalcu, za nakup oziroma shranjevanje izbranih izdelkov za kasnejši nakup pa mora uporabnik opraviti predhodno registracijo in prijavo. Uporabniku po želji posredujemo tudi naše novice, obvestila in informacije o trenutnih akcijah ali ugodnih nakupih. Registrirani uporabnik (član) je fizična ali pravna oseba, ki v obrazec za registracijo vpiše vse zahtevane podatke in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Studio Matris d.o.o. se kot upravljavec spletne trgovine obvezuje, da bo s prejetimi osebnimi podatki ravnal v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih v nobenem primeru ne bo posredoval nepooblaščenim osebam. Registrirani uporabnik se vsakič predstavi/prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom. Geslo je tajno in ga pozna le uporabnik. Dolžnost uporabnika je, da zagotovi, da bo njegovo geslo uporabljal le on sam oziroma oseba, ki jo je za to pooblastil.

2. Naročanje v spletni trgovini

V spletni trgovini lahko naročate vse dni v letu, 24 ur na dan. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, ki je opravila postopek registracije in oddala naročilo. Potem ko ste oddali naročilo, boste kot kupec – naročnik po elektronski pošti prejeli obvestilo o prejemu naročila, kjer bodo navedeni izdelki in število izdelkov, ki ste jih izbrali in naročili. Podatke o statusu in vsebini naročila lahko vselej preverite v rubriki Moj račun. Kupoprodajna pogodba med podjetjem Studio Matris d.o.o. in vami kot kupcem prične veljati v trenutku, ko na svoj e-naslov prejmete potrditev naročila – sistem vam avtomatsko pošlje elektronsko sporočilo o statusu naročila. Od tega trenutka dalje so tudi vse navedene cene in ostali pogoji fiksni in zavezujoči za obe stranki. Do pogodbe o nakupu lahko vselej dostopate preko potrditvenega elektronskega sporočila, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila.

3. Cene

Vse cene, ki so objavljene v spletni trgovini, so navedene v EUR. Objavljene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in ne vključujejo stroškov dostave in pošiljanja. Strošek dostave vam prištejemo v primeru, da v naročilu kot način dostave navedete »dostava po pošti«. Pridržujemo si pravico do spremembe objavljenih cen brez predhodnega obvestila.

4 Popusti in akcije

Popusti in akcije se obračunavajo avtomatsko in veljajo le ob naročilu preko spletne aplikacije sprintaj.si.

5. Dostava

V primeru, da ste v spletnem naročilu kot način dostave navedli osebni prevzem, lahko naročene in pripravljene izdelke v dogovorjenem roku prevzamete osebno na sedežu podjetja Studio Matris d.o.o., Industrijska cesta 11e, 6310 Izola. Če ste se odločili za poštno dostavo, vam bomo naročene izdelke v dogovorjenem roku dostavili po pošti. V primeru, da dostava iz kakršnegakoli razloga ni možna v obljubljenem roku, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali telefonu in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času. Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. V primeru, da ste v času dostave odsotni in vam zato pošiljke ni bilo možno vročiti, vam bo dostavna služba pustila obvestilo, na podlagi katerega se boste z njimi dogovorili glede novega termina dostave ali pa pošiljko prevzeli osebno v najbližji enoti Pošte Slovenije. Po predhodnem dogovoru je eventualno možen tudi drugačen način dostave.

6. Strošek dostave

Strošek dostave zaračunamo po ceniku Pošte Slovenije. Prištejemo ga nakupni ceni izbranega izdelka in navedemo na računu – naročilnici, kar pomeni, da strošek dostave poravnate skupaj s plačilom naročenih izdelkov, dodatnih stroškov tako ni več. Cena dostave je enotna za celo Slovenijo. Studio Matris d.o.o. od trenutka, ko pošiljko z naročenimi izdelki preda pošti (dostavljavcu), dalje ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca kot tudi ne za primere, ko pride do poškodb, uničenja ali izgube pošiljke med transportom ali med vračilom izdelka po pošti.

Način plačila

Plačilo po predračunu

V kolikor želite naročene izdelke plačati po predračunu in ste to ustrezno označili na obrazcu za oddajo naročila, vam takoj po oddaji le-tega spletna aplikacija avtomatsko po elektronski pošti posreduje predračun s plačilnimi podatki. S tem predračunom lahko nato opravite plačilo preko spletne banke, na banki ali na pošti. Ko je opravljeno plačilo naročenih izdelkov vidno na našem računu, začnemo s postopkom dobave v obljubljenem roku.

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Če ste se na obrazcu za naročilo odločili za osebni prevzem naročenih izdelkov, lahko blago prevzamete in zanj plačate na sedežu podjetja v Izoli, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 17. uro, po predhodnem dogovoru pa tudi izven delovnega časa. Plačilo je možno le v gotovini.

Plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami

Omogočamo vam plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami VISA, MasterCard in American Express ter plačilo preko sistema Paypal.

Plačilo po valuti

Možnost plačila po valuti lahko koristijo le podjetja, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo.

Dostava

Dostava naročenega blaga

Naš pogodbeni partner za dostavo blaga je Pošta Slovenije. Strošek dostave oziroma poštnine je samodejno prištet dobavni ceni naročenega izdelka in ga tako poravnate ob plačilu naročila. Cena dostave oz. poštnina je obračunana glede na težo paketa. Ob naročilu izdelka se samodejno izračuna in prišteje k znesku vašega naročila.

Reklamacije

V primeru, da s prejetim izdelkom niste zadovoljni, vas prosimo, da nam to sporočite na e-naslov info@sprintaj.si ali po telefonu na 051 393 770 najkasneje v roku 8 delovnih dni od prejetja naročenega izdelka. Reklamacijo bomo poskusili rešiti na najboljši možni način, vam izdelek zamenjali ali pa vam, v kolikor zamenjava ne bi bila možna in ste izdelek vrnili na naš naslov, vrnili kupnino.

Varstvo osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bomo vaše osebne podatke, ki nam jih boste posredovali preko naše spletne strani, hranili, jih varovali in z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo razkrili ali posredovali tretji osebi razen v zakonsko določenih primerih ali v primeru, da se s tem strinjate. Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili izključno za izvedbo nakupov in potrebe pošiljanja informacij, ki jih boste zahtevali, ali elektronskih novic, če jih boste želeli prejemati. Po končani uporabi oz. izvršenem postopku nakupa bomo vaše podatke hranili v arhivu največ dve leti. V kolikor imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam to sporočite na elektronski naslov info@sprintaj.si. Osebnih podatkov uporabnika v nobenem primeru ne bomo razkrili ali posredovali nepooblaščenim osebam. Uporabnik je tudi sam dolžan zaščititi svoje osebne podatke tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

sprintaj.si